dissabte, d’agost 02, 2008

UN ANY DE JOGLARESSES!


Joglaresses ja ha complert un any! 

Aquest format de divulgació de la música medieval es va crear pel juliol de 2007... a França! El motiu va ser una invitació a uns torns de joglaria del Parc Medieval SalvaTerra, prop de Lyon (gràcies, Denis!), i l'estrena de Joglaresses va ser en francès i per al públic familiar que va passejar-se pel Parc a finals de juliol, després d'una tempesta d'estiu que va contibuir a destensar totes les percussions...! Ens van acompanyar els companys de la formació Flors Enversa, la Domitille i en Thierry, i el cap de setmana següent la trobairitz Azalaïs.

Un any després hem fet un concert al Vagó de Callús, al Bages, en un format ben diferent amb presentació amb PowerPoint inclosa, de manera que el públic podia seguir els textos de les cançons traduïts.

Entremig, vam amenitzar una visita guiada al nucli medieval de Santa Pau (Garrotxa) durant les Jornades medievals de l'agost de 2007, vam fer una xerrada-audició sobre les trobairitz o dones trobadores al Centre de la Dona de Sant Andreu (Barcelona, novembre de 2007), el concurs de joglars a Montblanc (on vam estrenar l'espectacle de Guillem de Berguedà) i un concert a Mura que ja trobareu referenciats en aquest bloc per l'abril, i una altra actuació a les festes medievals de Sant Pere de Vilamajor... a més de les audicions escolars, que enguany han un veritable èxit.

Per tant hi ha un any entre aquestes dues fotos: la tenda dels joglars a SalvaTerra i el vagó de Callús...: PER MOLTS ANYS, JOGLARESSES!