diumenge, d’agost 16, 2009

... i ara... cap-grossos!





Aquesta setmana ha nascut mossèn Vilacís, el cap-gros de la colla gegantera de Castellcir i fet per la Laura de Castellet!
El personatge té a veure amb la llegenda local, segons la qual el senyor de Castellcir va disparar una fletxa a l'església amb la seva ballesta i va matar el mossèn. Per això el gegant de Castellcir porta una ballesta... i és clar, faltava la fletxa i la víctima! Aquesta és una nova faceta de les activitats de SASSERRA, que ja ha col·laborat amb els gegants en el seu disseny, la realització d'alguns elements i la creació de les músiques per a tots ells.
El cap-gros mossèn Vilacís es va presentar a tots els veïns durant la cercavila de Festa Major dimarts 12 d'agost, i divendres 14 va ser un dels protagonistes de la Caminada Popular, rebent els caminaires a casa seva (el turó de Vilacís, on hi ha restes d'una construcció medieval) i després, amb els gegants, a dalt del castell de Castellcir.

1 comentari:

ALEX TRIPIANA BERRUEZO ha dit...

Artista!!!!!!!! Sabia el teu talent, però no que arribés a aquests extrems!!! És ben bé que ets una dona del Renaixement, completíssima i polifacètica! Ets una ARTISTA excepcional! Felicitats sincerament!