divendres, d’octubre 03, 2008

Jornades Europees de Patrimoni







 






                                                                                   








Només faltaria que les Joglaresses ens quedéssim aturades durant les Jornades Europees de Patrimoni!! Enguany, el cap de setmana del 27 i 28 de setembre, vam estar a Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa. 



Dissabte pel matí vam estar al monestir benedictí de Sant Esteve, a tocar del riu; és un edifici romànic del segle XII amb algunes decoracions molt ben conservades, i nosaltres vam estar fent música al prat que hi ha davant.
Diumenge pel matí vam tocar a l'estada de Juvinyà. Es tracta d'un casal, o domus forta, amb orígens al segle XII, encara que més tard va ser ampliada amb una estança gòtica i en època moderna es reaprofità com a molí. Com que va fer bon dia vam estar tocant al pati. 
L'actuació de Joglaresses va posar un toc d'animació musical amb l'entorn de l'època, com si fos la banda sonora d'aquests edificis que l'Ajuntament de Sant Joan ha recuperat, finalment, fa pocs anys i que darrerament està impulsant perquè es coneguin millor. El públic, més nombrós diumenge que no pas dissabte, es va interessar pels instruments i les peces interpretades, i els nens que van assistir se'n van endur els dibuixos fets en directe.

1 comentari:

Emma ha dit...

Des de fa 5 anys, el Museu de Sant Boi de Llobregat el primer cap de setmana de Juny organitza els Lvdi Rvbricati. Durant els dies 6 i 7 de Juny es portaran a terme tallers i activitats de reconstrucció històrica d’època romana en diversos espais patrimonials de Sant Boi. Enguany el fil conductor dels Lvdi Rvbricati són els déus i els mites que giren al voltant del foc, IGNIS.
Us convidem a gaudir i a aprendre de la cultura romana de manera diferent i en família. Podreu participar en tallers, conèixer personatges mitològics i aprendre de manera divertida.
A més, si voleu participar en un autèntic sopar romà podeu venir al Rubricati Convivium el divendres 19 de Juny.
Lvdi Rvbricati MMIX.
La festa romana de Sant Boi
Dissabte 6 de Juny de 17.00 a 21.00 h.
Diumenge 7 de Juny d’ 11.00 a 14.00 h.
Entrada lliure.
Rubricati Convivium.
Banquet a la riba del Llobregat
Divendres 19 de Juny a les 21.00 h.
Preu: 36 €.

Més informació (15 dies abans us enviarem el programa):
Museu de Sant Boi
C/Hospital 9
Telf. 93 635 12 50 / Fax. 93 654 52 81
museu@santboi.cat
www.museusantboi.org / http://museusantboi.blogspot.com