diumenge, de setembre 20, 2009

LYRA


Finalment s'ha estrenat el duo de música greco-romana LYRA!
Ja feia temps que a la web sasserra.com hi tenia un racó reservat però altres projectes ens endarrerien aquest. Aquest cap de setmana ens hem presentat a la Festa Ibera SEDEISKEN, al poble aragonès d'Azaila (Terol). Ens hi va convidar l'Associació cultural local, que es diu Sedeisken com el poblat ibèric veí de Cabezo de Alcalá; gràcies, David, Eva i la resta per la bona acollida i els sopars!!
Vam fer-hi una petita cercavila i una actuació musical al matí i per la tarda, amb sis peces musicals de l'Antiguitat i una bona varietat d'instruments: flauta doble, tympanon, sistrum, tríchordon, cymbala, i, és clar, no hi podia faltar una lira que hem estat construint aquest estiu. I com que la música grega i romana antigues són una mica difícils de pair, tot plegat va acompanyat d'una certa estètica i espectacle: a la foto podeu veure, a més de la lira, les màscares; també anàvem introduint les diverses peces amb una mica de presentació teatralitzada per a situar-les.
A SEDEISKEN, a més de l'actuació musical, també hi vem fer un conta-contes amb una història inspirada en les aventures iberes i romanes del jaciment local, que anàvem il·lustrant en directe tal com solem fer amb el format de Joglaresses.
En fi, quan tinguem més fotos les penjarem, però de moment podeu tenir un tast d'aquesta nova oferta de Sasserra: Divulgació de la música grega i romana antigues!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Me n'alegro que poseu fil a l'agulla amb aquesta facilitat i aquest savoir faire ;) Un petonet
Joana (la de can Palau)